dimecres, 2 d’octubre de 2013

Coses gracioses que ens passen

Portem uns dies fent conyeta sobre un possible canvi de nom de la botiga. Potser us hauríem de posar en antecedents, perquè amb tant fer-vos llegir entre línies, ens sembla que us estem marejant.  Aquí va doncs l’explicació que us devíem:

El passat dia 2 de setembre de 2013 vam rebre la visita de dos agents de la Guàrdia Urbana (de paisanos) advertint-nos que no féssim el concert que teníem programat pel divendres 6 de setembre amb els Sagrada Família. Un concert que volíem que fos molt especial ja que era el concert inaugural de la nova temporada de presentacions a la botiga i coincidia amb la Festa Major del Poblenou, barri on tenim la botiga. L’advertiment ens el van fer amb un full imprès del nostre facebook en mà, on es podia veure el cartell del concert dels Sagrada Família. També ens van dir que els enviava l’Ajuntament i que per qualsevol cosa anéssim allà.


Ens vem quedar flipats. Aquell mateix matí ens havien trucat de la Comissió de Festes del Passatge Cantí, amb qui organitzàvem el Festival Ultra-Local Records per la Festa Major, explicant-nos que els havien trucat de l’Ajuntament del districte preguntant per un cartell on s’anunciava un festival alternatiu pel dia 13 al Passatge Cantí.  El Festival “alternatiu” era el nostre, i formava part dels actes de la Festa Major.


Després de passar una nit fotuda pensant si havíem fet alguna cosa malament, el dia següent vam anar a l’Ajuntament, on no en sabien res. Vam buscar la secretària de l’Ajuntament de Districte, qui havia trucat a la Comissio de Festes, i vam parlar amb ella. Ens va comunicar que el Festival del dia 13, on hi participaven dues bandes del barri: (Wild Cirkus i Sea&Sun), una jove banda de garatge (The Saurs), i on teníem 53 persones que “asistirán” a l’event del facebook, havia estat considerat de “risc” segons la Guàrdia Urbana. Així que, com  a Ajuntament, havien de veure de que es tractava. Segons la secretària, els motius per declarar-ho de risc poden ser aquests:  “pel tipus de gent, pel tipus de grup o per la quantitat de gent que es pot concentrar”. Us podeu imaginar la cara que sens va quedar, no?


Les sospites per les quals, potser havien vist el cartell amb la paraula ultra i s’havien muntat una pel•lícula començaven a tenir sentit. Vam anar a la Guàrdia Urbana però no ens van saber dir res de nou. A nosaltres ens preocupava no poder fer el concert del dia 6 a la botiga, així que els hi vam preguntar directament. Ens van dir que en principi, si no hi havia ocupació de via pública ni ofensa a d’altres persones, no passava res (Bueno, tot això amb aquell vocabulari que només utilitza la policia i els governs que ens representen).

Finalment, i després de parlar amb els veïns i comprovar que no teníem ninguna denúncia, vam decidir fer el concert amb els Sagrada Família el dia 6 a les 19h. Mentre fèiem les proves de so va tornar a venir la mateixa  parella de la Guàrdia Urbana. Suposem que esperaven trobar un ambient hostil, un local ple de gent xunga... no sabem... però com no van trobar res, es van dedicar a fer una mena d’inspecció tècnica i van redactar una acta explicant el que havien vist. L’acta recull, bàsicament,  els següents  fets: “ un concert de volum elevat, 5 persones dintre de la botiga i 10 persones fora”. Ens comuniquen que faran l’entrega de l’acta a l’Ajuntament i marxen després de gairebé una hora.

La poca gent que esperava l’inici del concert es queda sorpresa, i després de la tallada de rotllo, decidim començar. Els Sagrada Família havien preparat un concert molt especial i volíem gravar un vídeo de tot plegat. Finalment es va poder fer tot, i el concert va ser increïble, però la sensació agre-dolça no ens els la treia ningú. Aquí podeu veure el video de l'inici del concert, on els Sagrada Família van arribar amb una Nissan Serena a la botiga. El video l'ha gravat en Francesc Roig, Albert Eritja,  Miren Garrido i Jordi Ribas al so. (com veureu, tot és molt ultra radical, gent molt xunga aquesta)


Sagrada Família @ Ultra-Local Records: "Fets de la mateixa merda" from Sagrada Família on Vimeo.

En aquests moments estem esperant si finalment hi ha alguna repercussió després de l’acta escrita el dia 6 de setembre.Simplement, voliem compartir amb vosaltres uns fets que, segurament, són normals en el dia a dia però que et posen en una situació d’incòmoda impotència. Segurament mai sabrem si tota aquesta mena “d’investigació” va néixer pel fet de veure la paraula “ultra” en un cartell, viure en un altre món, tenir poca feina, o les tres coses a la vegada. Nosaltres pensem que segurament hi ha coses més importants i de més “risc” per investigar en aquests moments a Barcelona.   

Moltes gràcies a tots els que ens heu donat suport i ànims, en especial a l'Edu, Lluvi i a tots els Sagrada Família. 
"una cosa que sé, que val la pena"   

psd. ens seguirem dient Ultra-Local Records, ho del canvi de nom va ser una broma a propósit del que aquí expliquem. Moltes gràcies.

Carme+Raül
Ultra-Local Records
Una botiga de discos des de ...2012.
02/10/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada